VERHUURBEHEER

Onze populaire verhuur service is de sleutel tot de investeerder die wil profiteren van de snelle groei van toerisme in de Costa Blanca. Het vinden van de juiste partner voor het beheren van de verhuur van uw woning is evident en het is ook voor ons, belangrijk om betrouwbare zakelijke relaties met onze klanten aan te gaan. In dit gedeelte wordt de startfase beschreven voordat een woning wordt verhuurd. De start hiervan is één van de belangrijkste processen om u te helpen bij het organiseren van vakantieverhuur van uw woning. Wij delen graag een aantal belangrijke zaken met toekomstige mogelijke klanten en andere huurders om aan te denken.

REGISTRATIE EN DOCUMENTATIE

Als u al een toeristenvergunning voor uw woning heeft kunt u dit deel overslaan. Iedereen die zijn woning voor toerisme aan de Costa Blanca wil verhuren, moet wettelijk een toeristenvergunning van de regio Valencia verkrijgen. Voordat u een toerismelicentie aanvraagd, “Declaración responsable referente a viviendas de uso turístico”, download pdf file hier, moet u een compatibility code, verkrijgen “CSV del informe favorable de compatibilidad urbanística municipal”. Om deze compatibiliteitscode te krijgen moet u het volgende certificaat aanvragen: “Certificado/informe de compatibilidad urbanística”, welke, eenmaal verzonden, de code van uw woning bevat. Dit certificaat vermeldt dat uw huis voldoet aan de eisen voor toeristische huisvesting.

Elke gemeente verschilt in de procedure voor het verzenden van het compatibiliteitscertificaat. Wij helpen graag bij de aanvraag, mocht u deze fase niet zelf kunnen/willen beheren. Ons tarief is €275,- + BTW en omvat ook de aanvraag voor de toeristenvergunning, welke zich daarna aandient.

Tot slot, wettelijk moet elk toeristisch onroerend goed een gastenregister bij de lokale politie aanmaken. Wij bieden onze klanten de dienst aan om ook deze stap voor hen te beheren, zodra de accommodatie het toeristenlicentie nummer heeft ontvangen.

VOORBEREIDING

Nadat u de benodigde documenten voor vakantieverhuur heeft verkregen, moet de accommodatie worden voorbereid op het hosten van vakantiegasten. Wij assisteren onze klanten gewoonlijk altijd tijdens deze eerste fase en helpen graag met advies, bestellingen en aankopen. Om ervoor te zorgen dat een woning alles heeft wat nodig is voor een formidabel vakantiehuis, ontvangen alle klanten aan het begin van de correspondentie een checklist.

FOTOGRAFIE

Een woning vereist hoogwaardige foto’s om gasten aan te trekken en om op te vallen tussen alle huurwoningen aan de Costa Blanca. Gemiddeld besteden we twee tot drie dagen aan het fotograferen van de woning en de omgeving om zo de beste bijschriften te krijgen en onze huurwoningen optimaal te kunnen vertegenwoordigen op online platforms.

KALENDER

Voordat we een woning publiceren voor reserveringen, synchroniseren we de plannen van onze klanten voor hun eigen verblijf in de vakantiewoning en zorgen we ervoor dat deze data geblokt zijn in de kalender van de verhuurportalen. Tevens ontvangen onze klanten een link naar de kalender zodat ze up-to-date blijven van de reserveringen, op deze manier is het eenvoudig een overzicht te houden.

PUBLICEREN

We publiceren de woningen van onze klanten online en we hebben gekozen om met bepaalde portalen te werken. Samen met de foto’s maken we teksten en handleidingen voor alle woningen om zo de beste ervaringen te beschrijven die de gast te wachten staat in uw woning. Tot slot, beheren wij de verschillende betalingsprocessen die de diverse portals gebruiken.

STRATEGISCH VERHUUR PLAN

Samen met onze klanten stemmen we een strategie af voor de verhuurwoning. Deze strategie brengt de ideeën en verwachtingen die de huiseigenaar wellicht al had in evenwicht met onze ervaringen van de afgelopen jaren. Sommige klanten beginnen met het idee dat de bezetting de succesindicator is voor een vakantiehuis, waarna ze later een hoger inkomen bij minder bezetting als een andere waardevolle factor waarderen voor het onderhoud van hun eigendom. Zoals met veel zaken is de omzet- en prijsstrategie niet zwart wit, vooral niet in een sector die afhankelijk is van bepaalde seizoenen en consumentenervaringen (onze gasten) om prestaties en inkomsten te generen die een heel jaar beslaan. Daarom vinden we het belangrijk dat onze klanten kennis maken met onze dynamische aanpak om strategisch de hoogste inkomsten te generen voor een specifiek ontroerend goed, rekening houdend met alle factoren zoals faciliteiten, locatie etc.

VERHUURPROCES & SERVICE MANAGEMENT

Ons managementteam beheert alle reserveringen, inkomsten en backoffice taken, terwijl onze serviceteam alle gast gerelateerde zaken en ervaringen beheert.
Ons serviceteam beheert de communicatie, aankomst en vertrek van gasten. Dit betekent 24 uur per dag ondersteuning voor gasten, bij aankomst de registratie van gasten bij de lokale politie en het beheer van een borg. Het is belangrijk om te benadrukken dat we altijd aanwezig zijn wanneer een gast arriveert, wat één van de belangrijkste serviceaspecten is waarmee we de controle kunnen houden en de woning perfect kunnen introduceren. Onze gasten kunnen tijdens hun verblijf altijd contact opnemen met hun gastheren/-vrouwen, mochten ze aanbevelingen of hulp nodig hebben. Bovendien hebben we een platform gecreëerd waar zowel onze gasten als alle anderen van kunnen genieten tijdens hun vakantie aan de Costa Blanca: werecommend.es
  • jay-us
  • elena-ru
  • ildik-hu
  • lindsay-uk
  • mindaugas-lt
  • ruben-es
  • bryan-uk

BEOORDELINGSMANAGEMENT

We streven ernaar om de beste woningen aan de Costa Blanca te verhuren en een perfecte service aan onze gasten te bieden. De onbetwistbare relatie tussen online beoordelingen van gasten en de prestaties van huurwoningen maakt onze zorg voor de gastervaring essentieel om een winstgevende verhuurbeheerservice te leveren. Volgens verschillende onderzoeken naar consumentengedrag en gastvrijheid, leiden positieve beoordelingen tot een hogere bezetting, hogere inkomsten en een betere ranking in de zoekmachines. Met andere woorden, wanneer onze service en onze woningen de beste beoordelingen ontvangen, staan wij hoger in de boeking portals, ontvangen wij vaker reserveringen dan anderen en hebben we een concurrentievoordeel bij het bepalen van de prijs. Om deze eenvoudige reden is het belangrijk dat onze gasten een perfecte vakantie-ervaring hebben en dat onze klanten met succes en constant een vakantiehuis kunnen verhuren.

SCHOONMAAK & ONDERHOUD

Onze schoonmaakservice hebben we uitbesteed aan La Lavandería Alicante SL, die alleen natuurlijke producten gebruikt en het milieu respecteert. Het team van schoonmakers van La Lavandería arriveert bij de accommodatie na elk vertrek van onze gasten of klanten. Ze maken de woningen schoon, checken het appartement op slijtage en brengen de lakens, handdoeken etc. naar de duurzame wasserij en stomerij in Alicante.
Onze vastgoed managementservice wordt aangeboden aan al onze klanten: we helpen en assisteren bij huisverbeteringen, onderhoud, reparaties, leveringen etc. Het is belangrijk dat als er zich een probleem voordoet bij een accommodatie, dit snel wordt opgelost. Dit zowel tijdens het verblijf van de gast als wanneer de eigenaar er zelf verblijft. Nogmaals, hoe beter de staat van het onroerend goed, hoe beter wij kunnen presteren.

HUUR INKOMEN & SERVICE KOSTEN

Aangezien wij alle betalingen van online boekingsplatforms beheren, worden de verdiende inkomsten elke maand tussen de 15de en de 20ste uitbetaald aan onze klanten. Wanneer een reservering eindigt in februari, wordt deze de volgende maand uitbetaald, in maart. 

Onze servicekosten voor het verhuurbeheer, 25% van de huurinkomsten, wordt gefactureerd en afgetrokken van deze maandelijkse betaling, wat betekent dat onze klanten zich nooit zorgen hoeven te maken over het betalen van facturen aan ons. Bovendien bevat onze verhuursamenvatting en factuur alle nodige informatie voor lokale belastingaangifte over de huurinkomsten.

We worden vaak gevraagd naar extra kosten zoals schoonmaak en onderhoud. Kort uitgelegd, de gast betaalt een extra vergoeding voor de schoonmaak wanneer ze de woning reserveren. Wij beheren deze schoonmaakkosten en betalen het schoonmaakbedrijf rechtstreeks, hierom is dit niet opgenomen in de maandelijkse specificaties. Wanneer er onderhoudskosten voor de woning zijn, kunnen onze klanten de factuur op hun naam ontvangen of de kosten direct van hun maandelijkse huurinkomsten laten aftrekken.